SportNogometDžeko vodeći strijelac Serie A uoči posljednjeg kola

Džeko vodeći strijelac Serie A uoči posljednjeg kola

Od pet najjačih evropskih nogometnih liga su četiri završene i narednog vikenda je preostalo da se odigra posljednje kolo italijanske Serie A, koje ćemo pratiti s posebnom pažnjom, jer kapiten naše reprezentacije Edin Džeko ima priliku da postane prvi strijelac najjačeg ranga italijanskog nogometa. Džeko je do sada postigao ukupno 38 golova za Romu i to mu je najbolji učinak u karijeri, a samo u prvenstvu je 28 puta tresao protivničke mreže i kolo prije kraja je najbolji strijelac lige, s tim da mu opasno prijeti Belgijanac Mertens u dresu Napolija, koji je postigao samo jedan manje. Zanimljivo je i da se Roma i Napoli još uvijek bore i za drugo mjestu i tu su Rimljani bolji za jedan bod, a u posljednjem kolu dočekuju Đenovu i sa pobjedom su sigurno drugi, dok se mi nadamo da će i Edin Džeko postići neki gol i tako potvrditi titulu najboljeg golgetera italijanskog prvenstva.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE