SportOstali sportoviDžumhur danas protiv del Potra, na terenu i Bašić

Džumhur danas protiv del Potra, na terenu i Bašić

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur večeras igra meč drugog kola ATP turnira u Delray Beachu, vrijednog 534.625 dolara. Protivnik prvom bh. reketu je Argentinac Juan Martin del Potro, 42. igrač na ATP listi koji je prije nekoliko godina zauzima četvrtu poziciju. Iako nije više u Top-10, ponajviše zbog problema s povredama, Del Potro se i dalje svrstava među najbolje igrače na svijetu i u večerašnjem meču je apsolutni favorit.
No, Džumhur je u prethodnom periodu dokazao da protiv velikih igrača pruža najbolje partije te pobjedama nad Nadalom i Berdychom pokazao da može da iznenadi.
Ovo će biti prvi međusobni meč između Džumhura i Del Potra, a pobjednik će u četvrtfinalu igrati s boljim iz meča Sam Querrey (SAD) – Jared Donaldson (SAD). Meč bi trebalo da počne dva sata iza ponoći.
Danas će na teren izaći još dva bh. tenisera, Mirza Bašić i Tomislav Brkić, koji igraju Challenger, odnosno Futures turnire.
Bašić u drugom kolu ATP Challengera u Bergamu večeras oko 21 sat igra protiv Poljaka Jerzyja Janowicza, dok se Brkić u drugom kolu Futuresa u Hamametu (Tunis) sastaje s Francuzom Thomasom Brechemierom. Taj meč bi trebalo da počne oko 11 sati.

(scsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE