SportOstali sportoviDžumhur glatko poražen od Čilića

Džumhur glatko poražen od Čilića

Damir Džumhur poražen je od Hrvata Marina Čilića u osmini finala ATP turnira u Istanbulu. Najbolji bh. teniser sjajno je otvorio duel sa drugim nosiocem turnira, ali je u nastavku meča posustao i doživio poraz u dva seta (6:3, 6:2). Damir je u trećem gemu prvog seta oduzeo servis Čiliću, međutim, Hrvat je uzvratio istom mjerom u narednom i poravnao rezultat na 2:2.  Uslijedila su potom tri gema u kojima su teniseri bili sigurni na svoj servis, a onda je Čilić u osmom stigao do novog brejka i rutinski priveo dionicu kraju. Drugi set u potpunosti je pripao hrvatskom teniseru rezultatom 6:2. U ovom dijelu igre Čilić je napravio dva brejka, u trećem i sedmom gemu. Bio je ovo prvi međusobni duel Džumhura i Čilića i prva pobjeda hrvatskog tenisera. Čilić će u borbi za polufinale igrati protiv Belgijanca Stevea Darcisa, koji je bio bolji od Jirija Veselog iz Češke (6:2, 6:1).
(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE