SportOstali sportoviDžumhur ispustio pobjedu iz ruku, Balazs slavio nakon velikog preokreta u 1....

Džumhur ispustio pobjedu iz ruku, Balazs slavio nakon velikog preokreta u 1. kolu Umaga

Džumhur je imao sve u svojim rukama, ali je poražen rezultatom 2:1 u setovima (6:3, 0:6, 7:5) nakon više od dva sata igre.

Nije počelo sjajno za našeg tenisera pošto je Balazs odmah na startu napravio brejk koji je popratio uspješnim servisom za 3:0. Tu je razliku održao do kraja seta.

Ipak, Džumhur je odličnom igrom u drugom setu totalno nadigrao Balazsa, a set je okončan rezultatom 6:0.

U posljednjem, odlučujećem setu Džumhur je učinio ono što je Balazs imao u prvom setu – s jednim brejkom i dva uspješna servisa poveo je sa 3:0. Razliku je održavao sve do vodstva 5:2 kada se činilo da će sigurno slaviti, ali je Balazs uspio napraviti veliki preokret te osvojiti set rezultatom 7:5 što mu je donijelo i konačnu pobjedu.

Džumhur je čak i u 11. gemu trećeg seta imao dvije brejk lopte za 6:6, ali ih nije iskoristio.

U osmini finala ATP turnira u Umagu Balazs će igrati protiv prvog nosioca turnira i 14. tenisera svijeta Davida Goffina.

ATP Umag, 1. kolo: Balazs (174. ATP) – Džumhur (79. ATP) 2:1 (6:3, 0:6, 7:5)

Visoko.co.ba/Klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE