SportOstali sportoviDžumhur izborio duel protiv del Potra

Džumhur izborio duel protiv del Potra

Naš najbolji teniser Damir Džumhur je u prvom kolu turnira iz serije 250 u Delray Beachu, rutinski savladao Rusa Konstantina Kravčuka, inače 95.tenisera svijeta sa 2:0, po setovima 6:3 i 6:4. U prvom setu je Džumhuru bio dovoljan jedan break da ga riješi u svoju korist, dok su u drugom setu oba tenisera više puta gubili svoj servis, ali se na kraju Džumhur bolje snašao, koji u drugom kolu igrs protiv Argentinca Juana Martina del Potra. On je sa dva puta po 6:4 pobjedio Kevina Andersona. Naš drugi reket Mirza Bašić nastupa na ATP Challengeru u italijanskom Bergamu i on će svoj meč prvog kola protiv Nijemca Jahna igrati danas.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE