SportOstali sportoviDžumhur na 73.mjestu, Đoković i dalje prvi

Džumhur na 73.mjestu, Đoković i dalje prvi

I pored gubitka finala US Opena, Đoković je ostao uvjerljivo prvi na novoj ATP rang-listi, drugi je Murray, a Wawrinka se učvrstio na trećem mjestu. Nishikori se sa sedmog probio na peto mjesto, Nadal s petog na četvrto, dok je Federer pao tri pozicije i sada je sedmi. Monfils se zahvaljujući plasmanu u polufinale probio na osmo mjesto, a Marin Čilić je ispao iz Top 10 i sada je na 11.poziciji. Naš najbolji teniser Damir Džumhur je nazadovao jednu poziciju i sada je 73. Mirza Bašić je napredovao za osam pozicija i sada je na 154.mjestu, Aldin Šetkić je pao za pet i sada je 216, a Tomislav Brkić je zabilježio veliki pad od čak 44 pozicije i trenutno je 381.teniser svijeta. Treba reći i da je kod teniserki nakon dugo vremena dođlo do smjene na vrhu i osvajačica US Opena Angelique Kerber je sada prva, ispred Serene Williams


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE