SportOstali sportoviDžumhur na korak do plasmana u glavni žrijeb turnira u Beču

Džumhur na korak do plasmana u glavni žrijeb turnira u Beču

Naš najbolji teniser Damir Džumhur savladao je u prvom kolu kvalifikacija za turnir u Beču Nijemca Petera Gojowczyk rezultatom 2:0 (6:3, 7:5). U okviru kvalifikacija za ATP turnir u Beču iz serije 500 naš najbolji teniser je savladao 183. igrača na ATP listi Nijemca Gojowczyka. Prvi set Džumhur je riješio za 28 minuta, brejk je napravio u osmom gemu i stigao do sigurnih 1:0 u setovima.
Drugi set je donio dosta uzbuđenja. Prvo je Damir kod rezultata 4:4 uzeo brejk, ali ga je odmah izgubio u narednom. Kada se mislilo da će drugi set otići u taj brejk Džumhur pravi još jedan brejk i stiže do pobjede. Džumhur koji je šesti nosilac u kvalifikacijama u narednom i posljednjem kolu kvalifikacija igra protiv Čeha Adama Pavlaseka koji je trenutno 89. igrač na ATP listi.

(scsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE