Naslovnica Sport Ostali sportovi Džumhur nakon...

Džumhur nakon sezone iz snova: Ne želim se zaustaviti na ovome

38
PODIJELI
Dvije titule na ATP 250 turnirima, 31. mjesto na ATP rang-listi i statistika koja kaže da je s procentom od 47,8 posto najbolji teniser svijeta po realizaciji break lopti. To je kratki rezime Džumhurove sezone.

Najbolji bosanskohercegovački teniser medijima se obratio nakon zatvaranja šestog po redu sportskog simpizija Simposara na kojem je Džumhur dobio nagradu za sportistu godine u BiH.

MARKETING

“Fenomenalna sezona, nemam šta reći. Uvijek potajno priželjkujete da dođe neki dobar rezultat. Mislim za one koji su vjerovali u mene da su znali da to mogu. Možda je najveći problem bio što ja nisam dovoljno vjerovao u sebe. Ovako, pun samopouzdanja mogu reći da je ovo moja najbolja sezona, ali i dodati da se nadam da će naredna biti još bolja. Ne želim se zaustaviti na ovome”, kazao je Džumhur.

Džumhur se na Simposaru družio i s legendom bh. fudbala Ivicom Osimom s kojim je podijelio nekoliko minuta.

Ivica Osim i Damir Džumhur. (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)

Ivica Osim i Damir Džumhur. (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)

Džumhurov napredak može se vidjeti i po njegovom renkingu na kraju posljednje tri godine. On je na kraju 2015. godine bio 82. igrač svijeta, na kraju prošle godine 77. na svijetu, a sada je na 31. mjestu liste najboljih tenisera svijeta. Takav uspjeh mora biti popraćen kvalitetnim i zasluženim odmorom, kao i slavljem.

“Mislim da su psiha i sazrijevanje najviše utjecali na moje rezultate. Moram istaći i da je ova sezona prošla bez povrede što je rijetkost za ATP igrača koji igra 30 turnira godišnje. Sada slijedi odmor od nekih 20-25 dana. Naravno, bit će i slavlja, mislim da je sve to zasluženo”, rekao je Džumhur.

Visoko.co.ba/Klix.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.