SportOstali sportoviDžumhur nakon velike borbe savladao Harrisona

Džumhur nakon velike borbe savladao Harrisona

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur slavio je u prvom kolu Masters turnira u Indian Wellsu. Damirov rival na startu turnira  bio je 45. igrač svijeta i domaći predstavnik Ryan Harrison, koji je nastavio da igra u sjajnoj formi, ali je ostao bez pobjede. U prvom setu Džumhur je bio daleko bolji i počeo je meč sa duplim brejkom, pa j brzo stigao do 4:0, da bi na kraju Harrison uspio da vrati jedan brejk. Prva “trećina” završena je rezultatom 6:4.  Kako je naš teniser otvorio prvi, tako je Harrison otvorio drugi set. Poveo je 3:0, a Damir je imao jednu povredu i krvarenje koljenja. Na kraju set ide na stranu Amerikanca (6:3). Dosta borbe viđeno je u trećem setu. Imao je Damir u čevrtom gemu dvije brejk-šanse, nije nijednu iskoristio, pa je ubrzo kažnjen, pošto je Harrison došao lagano do brejka i poveo je 3:2. Kada se činilo da će možda to biti odlučujući gem, Damir odmah uzvraća istom mjerom, potom dobiva gem na svoj servis s nulom i ponovo stiže do prednosti (4:3). Nervozni Harrison je potom očajno servirao u osmom gemu, ali Damir ne koristi 40:0 prednost i Harrison se vraća, pa sa pet vezanih poena dolazi do izjednačenja. Imao je kod 5:5 priliku Harrison da dođe do brejka zbog serije Damirovih grešaka, ali naš teniser se uspio na vrijeme vratiti i doći do prednosti od 6:5, da bi već na servis svog rivala stigao do pobjede. U narednom kolu Džumhur igra protiv Španca Ramosa i to bi trebao da bude jako, jako zahtjevan ispit za bh. tenisera.
(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE