SportOstali sportoviDžumhur napredovao na ATP rang-listi uoči Wimbledona

Džumhur napredovao na ATP rang-listi uoči Wimbledona

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur napravio je skok od tri mjesta na najnovijoj ATP listi. Džumhur se trenutno nalazi na 87. poziciji sa 660 bodova. Sa druge strane, Mirza Bašić zabilježio je blagi pad te je sada 133. igrač svijeta sa 435 ATP poena. Promjena u vrhu liste nije bilo, tako da je i dalje ubjedljivo prvi Novak Đoković. Prate ga Andy Murray, Roger Federer, Rafael Nadal i Stan Wawrinka. Iako posljednjih nekoliko sedmica nije bilježila nastupe na turnirima na travi, Serena Williams i dalje je zadržala prvu poziciju na WTA listi. Američka teniserka trenutno ima 8.330 bodova, dok je drugoplasirana Španjolka Garbine Muguruza sakupila 6.712 WTA poena. Trećeplasirana je Poljakinja Agnieszka Radwanska (5.875), a među prvih pet još su Njemica Angelique Kerber (5.330) i Rumunka Simona Halep (4.372). Najbolja bh. teniserka Dea Herdželaš zauzima 352. poziciju sa 106 bodova, što je za šest mjesta lošiji plasman u odnosu na prošlu sedmicu.
(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE