SportOstali sportoviDžumhur napredovao za sedam pozicija na novoj rang-listi

Džumhur napredovao za sedam pozicija na novoj rang-listi

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur ostvario je veoma dobar napredak na novoj ATP listi. Zahvaljujući sjajnom učinku na ATP turniru u Memphisu, gdje je stigao do četvrtfinala, Damir je napredovao sedam pozicija i sada je 79. teniser svijeta. Ukupno bh. igrač ima 662. boda. Mirza Bašić je nazadovao jednu poziciju i sada je 230, Aldin Šetkić je napredovao za tri i zauzima 249.mjesto, a Timislav Brkić je na 428.mjestu. Nerman Fatić zauzima 650.poziciju. Što se tiče vrha liste, samo jedna promjena desila se u TOP 10. David Goffin je ušao među deset najboljih tenisera svijeta, a tamo više nema francuskog tenisera Gaela Monfilsa koji je pao na 12. mjesto. Vodeći je i dalje Andy Murray, ispred Novaka Đokovića i Stana Wawrinke. Promjena među deset najboljih nije bilo ni na WTA listi. Serena Williams čvrsto drži prvo mjesto ispred Angelique Kerber i Karoline Pliškove.
(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE