SportOstali sportoviDžumhur pao za sedam, a Bašić napredovao za čak 44 pozicije

Džumhur pao za sedam, a Bašić napredovao za čak 44 pozicije

Na novoj teniskoj ATP rang-listi je naš prvi reket Damir Džumhur nazadovao za sedam pozicija i sada zauzima 73.mjesto. Očekivan je to pad, jer je Džumhur u Miamiju ispao u drugom kolu, a prošle godine je igrao u osmini finala pa nije uspio odbraniti sve bodove. Zato je Mirza Bašić nakon sjajnih nastupa u Meksiku i osvajanja Challengera u Guadalajari, te četvrtfinala u Leonu napredovao za čak 44 pozicije i sada je na 170.mjestu rang-liste. Za devet mjesta je napredovao i Aldin Šetkić i on je sada na 226.poziciji. Tomislav Brkić je ostao na 348.mjestu, a Nerman Fatić je 694.teniser svijeta. Bilo je i dosta promjena među prvih deset. Murray, Đoković i Wawrinka su ostali na prve tri pozicije, ali je sada na četvrtom mjestu sjajni Roger Federer koji je sinoć u finalu Miamija savladao Rafaela Nadala sa 6:4 i 6:3 i tako osvojio već treći veliki turnir ove sezone, nakon Australian opena i Indian Wellsa. Nadal se takođe probio za dvije pozicije i sada je peti, a iza njega su Raonić, Nishikori, Čilić, Thiem i Tsonga.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE