SportOstali sportoviDžumhur pobjedio Berdycha

Džumhur pobjedio Berdycha

Naš najbolji teniser slavio je u drugom kolu ATP Mastersa u Monte Carlu protiv sedmog tenisera svijeta, Tomaša Berdycha iz Češke sa 2:1 po setovima. Ovo je bila prva pobjeda za Džumhura protiv češkog tenisera u njihovom trećem međusobnom duelu.

Oba igrača su držala svoj servis do sedmog gema prvog seta kada Džumhur pravi odlučujući brejk i uz male probleme u svom posljednjem servis gemu u prvom setu dolazi do seta rezultatom 6:4.

Na samom startu drugog seta, Džumhur gubi servis, ali se vraća ponovo u sedmom gemu da bi oba igrača čuvala svoj servis, a naš teniser je u jedanaestom gemu propustio brejk loptu koja bi mu u sljedećem gemu donijela priliku da servira za meč. Ipak, se otišlo u tie break gdje je Berdych bio ubjedljiv i slavio rezultatom 7:1 za izjednačenje u setovima.

I Damir i Tomaš su čuvali svoj servis sve do šestog gema posljednjeg seta kada Damir pravi brejk da bi potom Berdych propustio dvije brejk lopte, ali je Damir ipak zadržao svoj servis i poveo sa 5:2. Berdych potom uzima lagano svoj servis gem poslije čega Damir dolazi u situaciju da servira za meč. Čeh je imao 15:40 što je Damir spasio da bi potom Berdych imao još jednu brejk loptu što naš teniser ponovo spašava i potom dolazi do meč lopte koju ne uspijeva realizovati. Ipak, potom je greškom Čeha iz forehanda došao do još jedne meč lopte što je sada i iskoristio. U narednom kolu Džumhura čeka bolji iz duela Raonić – Cuevas

(scsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE