SportOstali sportoviDžumhur savladao Almagroa, slijedi Karlović

Džumhur savladao Almagroa, slijedi Karlović

Damir Džumhur plasirao se u 1/8 finala ATP turnira u Beču pobijedivši Nicolasa Almagroa rezultatom 2:1 u setovima. Džumhur je u prvom setu odmah na početku napravio brejk i došao do prednosti koju je na kraju krunisao svojim dobrim servisom i stigao u vodstvo od 1:0 u setovima.
U veoma uzbudljivom drugom setu Damir je opet stigao do prvog brejka i poveo u gemovima 2:1, ali nije uspio sačuvati brejk. Sve do posljednjeg gema u kojem je Almagro imao prednost 6:5 teniseri su bili sigurni na svom servisu, a onda je Španac uzeo svoj drugi brejk na meču i došao do izjednačenja u setovima. Treći set Džumhur je počeo fantastično, a on je uzeo sva tri brejka španskom igraču. Džumhur do kraja ovog seta nije izgubio niti jedan gem i treći set krunisao je sa sjajnih 6:0.
Damir će u 1/8 finala igrati protiv Hrvata Ive Karlovića, 23. igrača ATP liste.

(scsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE