SportOstali sportoviDžumhur savladao Chunga i plasirao se u 2. kolo Mastersa u Miamiju

Džumhur savladao Chunga i plasirao se u 2. kolo Mastersa u Miamiju

Meč je dobro krenuo za našeg tenisera koji kod rezultata 1:1 uzima break Korejancu. Međutim, Damir potom gubi dva servisa zaredom što će se ispostaviti ključnim za prvi set. Prilikom servisa Chunga za osvajanje seta odigran je i najbolji gem u meču. Spasio je Džumhur čak četiri set lopte, imao i šansu za break, ali je mladi Korejanac potom dobro oservirao za 1:0 u setovima.

Naš teniser u drugom setu u potpunosti je razbio Chunga. Korejanac nije sačuvao niti jedan svoj servis te je samo jednom uzeo break Damiru. Na kraju je Džumhur slavio s 6:1 te poravnao rezultat na 1:1 u setovima.

Odlučujući set krenuo je užasno po oba tenisera jer su i Džumhur i Chung izgubili svoja prva dva servisa. Potom su se skoncetrisali i do 3:4 za Korejanca nisu gubili servis. Tada je Damir zatražio medicinski time-out jer se loše osjećao. Na kraju su stigli do tie-breaka gdje je Džumhur bio smireniji i spretniji te dobio treći set za 7:6.

Zanimljivo da je naš teniser u ovom meču spasio ukupno pet meč lopti Chunga.

U narednom kolu ATP turnira u Miamiju Džumhur će igrati protiv 12. nosioca Nicka Kyrgiosa (16. ATP).

Visoko.co.ba/Klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE