SportDržavni TimDžumhur savladao Haasea u prvom kolu Monte Carla

Džumhur savladao Haasea u prvom kolu Monte Carla

Najbolji bosanskohercegovački teniser, Damir Džumhur, je bez poblema savladao Robina Haasea s 6:2, 6:0 i tako se plasirao u drugo kolo Masters turnira u Monte Carlu gdje ga dočekuje sedmi reket svijeta, Tomas Berdych.

Sarajlija je fantastično odigrao meč, pogađao je linije i s lakoćom osvajao poene. Damir je odlično otvorio prvi set i odmah na startu poveo s 2:0 bez ikakvih probleme. Nakon toga oba tenisera su uzeli svoje servise, da bi Džumhur ponovo napravio brejk i poveo s 4:1. Haas je uspio vratiti prvi brejk, ali već u sljedećem gejmu gubi svoj servis i Džumhur je poveo s 5:2. U posljednjem gejmu prvog seta Džumhur je imao servis i uz manje poteškoće osvojio prvi set s 6:2.

Fenomenalnu igru Džumhur je nastavio i u drugom setu gdje je jednostavno pomeo Haasa. Holanđanin u drugom setu nije uspio da uzme niti jedan gejm pa je Džumhur s 6:2, 6:0 slavio protiv 64. igrača svijeta.

Damir će u narednom kolu igrati protiv Tomasa Berdycha, sedmog igrača svijeta. Džumhur i Berdych su do sada igrali dva puta i u oba meča je kao pobjednik izašao Čeh. Ovo će dakle biti treći duel ova dva igrača i možda treća sreća za našeg tenisera.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE