SportDržavni TimEdin Džeko 365 dana nakon utakmice: Nije bio ofsajd!!!

Edin Džeko 365 dana nakon utakmice: Nije bio ofsajd!!!

Na današnji dan, 21. juna 2014. godine, Bosna i Hercegovine je igrala svoju drugu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Nakon poraza od Argentine, izabranici tadašnjeg selektora Safeta Sušića igrali su protiv Nigerije i tražili prijeko potrebne bodove za prolazak u drugi krug takmičenja. Međutim, zbog greške sudije to se nije desilo.

Utakmicu na Areni Pantanal je sudio novozelandski sudija Peter O'Leary koji je, uz signal linijskog sudije, u 21. minuti susreta dosudio nepostojeći ofsajd nakon regularnog pogotka Edina Džeke.

Tim povodom danas je oglasio i kapiten Zmajeva koji nikad neće zaboraviti taj trenutak.

“Ne, nije bio ofsajd!”, bio je kratak komentar Džeke.

Ubrzo nakon ovakve sudijske greške, Nigerija je povela golom Petera Odemwingieja i, ispostavit će se, došla do veoma važna tri boda koja su ih odvela u daljnji tok takmičenja.

dzeko ofsajd1Zmajevi su u trećem kolu pobjedili Iran, ali su se morali vratiti kući nakon grupne faze.

U aprilu ove godine sudija O'Leary objavio je kraj svoje sudijske karijere. Ipak, prethodno je progovorio o golu Edina Džeke u utakmici protiv Nigerije.

“Bila je to očita greška. Asistent je digao zastavicu i dosudio sam ofsajd. Iako ja nisam taj koji je digao zastavicu, bio sam glavni sudija i odgovoran sam za to. Da sam bio u boljoj poziciji, vidio bih šta se desilo i ne bih dosudio ofsajd. Ali nisam bio u boljoj poziciji i nisam to učinio”, kazao je O'Leary u novembru prošle godine.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE