Naslovnica Lokalne Teme Privreda Edin Lopo (SD...

Edin Lopo (SDA): Inicijativa da Dom zdravlja Visoko obezbijedi stomatologa u ambulanti Gračanica

453
PODIJELI

Vijećnik SDA Edin Lopo na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Visoko pokrenuo je jednu inicijativu te postavio jedno vijećničko pitanje.

Pokrećem incijativu da Dom zdravlja Visoko (Upravni odbor i direktor) obezbijede stomatolga u ambulanti Gračanica.

Obrazloženje:

Stanovnici koji koriste zdravstvenu zaštitu u ambulanti Gračanica su iz mjesnih zajednica Bulčići, Gračanica, Podvinci i učenici Medrese Osman ef. Ređović. Broj stanovnika tj. korisnika Ambulante Gračanica je oko 5000, te je neophodno je da se obezbjedi stomatolog u ambulanti Gračanica s obzirom na ovoliki broj ljudi i potrebe, a  da li će to biti u prvoj smjeni (kao u ambulanti Moštre) ili će dolaziti određene dane, to se daje na razmatranje upravi Doma zdravlja.

Dolazak stomatologa u navedenu ambulantu bi uveliko pomogao stanovnicima ovih mjesnih zajednica na način da bi imali adekvatnu uslugu u svojoj ambulanti, smanjili bi se bespotrebni troškovi odlaska kod stomatologa u Dom zdravlja Visoko, imali bi lakšu i pristupačniju uslugu oralne zdravstvne zaštite.

Napominjem da je u Ambulanti Gračanica unazad nekoliko godina radio stomatolog, međutim nakon njegovog penzionisanja, usluga i praksa ove vrste je prekinuta.

Vijećničko pitanje

Koje pogodnosti, odnosno olakšice nudi Općina Visoko u odnosu na susjedne općine eventualnim investitorima ili privatnim licima koja žele otvoriti firmu ili kompaniju na području općine Visoko?

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.