Lokalne TemeSportEdin Tatar najbolji golman Szczypiorno Cupa

Edin Tatar najbolji golman Szczypiorno Cupa

Bosanskohercegovački golman Edin Tatar najbolji je golman turnira Szczypiorno Cup. Tatar je pred početak ove sezone potpisao za ekipu MKS Kalisz, koja je izborila plasman u viši rang, a upravo bh. golman doveden je kao vrijedno pojačanje da ekipe ne bude samo prolaznik u prvenstvu.

Tatar je odmah na početku pokazao zašto je dvije godine vrijedio za ponajboljeg golmana poljske lige, te je na ovom turniru pokazao najbolje odbrambene sposobnosti, a ove partije vjerovatno će ga dovesti i na spisak selektora BiH Bilala Šumana za naredno okupljanje, jer je već nekoliko puta bio blizu poziva u nacionalni tim.


Prvo mjesto na turniru pripalo je ekipi Górnik Zabrze, dok je drugi bio francuski Dunkerque Handball Grand Littoral. Ekipa Zaporzhya je završila treća, a četvrto mjesto pripalo je Tatarov Kaliszu. Na petom mjestu su još dva bh. internacionalca Nikola Prce i Marko Panić sa svojim Azotyjem iz Pulawyja. Šesti je Zaglebie Lubin, dok je sedmi Pogon Szczecin, a posljednjeplasirani je tim Nielba Wagrowiec.

Inače, što se tiče Panića on se odlično pokazao u debiju za novi klub, a u tri meča na turniru u Kaliszu postigao je 15 golova, odnosno po pet u svakom meču, dok je Nikola Prce postigao ukupno četiri gola.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE