Naslovnica ZDK Privreda Ekološki proj...

Ekološki projekat Arcelor Mittal Zenica: Do energetske uštede uz LED rasvjetu Luminos d.o.o.

116
PODIJELI

Kompanija Arcelor Mittal Zenica, kao sastavni dio najvećeg svjetskog proizvođača čelika Arcelor Mittal, otkada je 2008. ponovo pokrenula integralnu proizvodnju u ovom nekadašnjem industrijskom gigantu, konstantno je fokusirana na unapređenje rezultata u oblasti zdravlja i zaštite životne okoline, te na dugoročne investicije u nove tehnologije kako bi se smanjio njihov utjecaj na okoliš.

MARKETING

Aktivnosti na postizanju ovih važnih ciljeva se nastavljaju i dalje, a nedavno je Arcelor Mittal Zenica odlučila krenuti u jedan važan ekološki projekat, koji ujedno predstavlja i projekat energetske uštede, kroz zamjenu postojeće industrijske rasvjete u svojim postrojenjima novom, prihvatljivijom i ekonomičnijom LED rasvjetom. U današnjem vremenu potrebe za povećanjem ekološke svijesti, energetska ušteda, a što je najvažnije, i proizvod koji je ekološki prihvatljiv, to je što danas svjetski privredni giganti zahtjevaju i čemu teže, a što je cilj i Arcelor Mittala Zenica.

Nakon raspisanog javnog tendera i puno održanih neposrednih sastanaka sa potencijalnim ponuđačima, realizacija ovog zahtjevnog projekta povjerena je domaćem proizvođaču LED rasvjete Luminos d.o.o. Sarajevo, koji će postojeću rasvjetu zamijeniti svjetiljkama 100% bh-brenda “Luminos Premium”, a koji iza sebe ima već niz uspješno realiziranih sličnih projekata sa privrednim objektima  klijenata poput HIFA benzinske pumpe, Importanne tržnog centra Sarajevo, Termoelektrane Tuzla, Fabrike cementa Lukavac, i mnogih drugih.

To je još jedan pokazatelj da se u konkurenciji svih ostalih proizvođača LED rasvjete koji egzistiraju u BiH, brend “Luminos Premium” pokazao kao najbolji izbor što se omjera kvaliteta i cijene tiče.

– Uslovi rada željezare u Zenici su izuzetno teški – počev od prašine, visokih temperatura, te vremena rada, koji doseže i do 24 sata. Svi ti faktori zahtjevali su veoma visok kvalitet rasvjetne opreme. Samim tim odabir “Luminosa” kao domaćeg proizvođača LED rasvjete za partnera jedne renomirane svjetske kompanije, koji podrazumijeva primjenu najviših standarda u realizaciji tako velikog i zahtjevnog projekta, gdje se radi o zamjeni velikog broja rasvjetnih tijela, veliko je priznanje za nas, ali ujedno i potvrda da smo na pravom putu što se standarda poslovanja i same poslovne strategije tiče  – kažu iz kompanije Luminos d.o.o. Sarajevo.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.