Lokalne TemePrivredaEkonomski fakultet u Sarajevu će sarađivati s ASA Prevent grupacijom

Ekonomski fakultet u Sarajevu će sarađivati s ASA Prevent grupacijom

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu potpisao je Sporazum o saradnji s ASA Prevent grupacijom kao najvećim poslovnim sistemom u Bosni i Hercegovini. Ovime je ozvaničen početak saradnje na različitim nivoima i kroz različite aktivnosti, saopćeno je danas.

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu, kao dio zajednice od pet posto najboljih fakulteta i poslovnih škola u svijetu, ostvarivanjem partnerskih odnosa s poslovnom zajednicom implementira ustaljenu svjetsku praksu, te pravi dodatni korak ka jačanju odnosa između akademske zajednice i realnog sektora.

Ovakav način saradnje je posebno važan za studente, jer kao rezultat potpisanog Memoranduma o poslovnoj saradnji studenti dobijaju priliku za obavljanje stručne prakse, pripravničkog staža i sticanje radnog iskustva u ASA Prevent grupaciji koja posluje na 15 lokacija u cijeloj BiH i zapošljava 7.000 uposlenika. Također, planirana su i gostujuća predavanja, tematske prezentacije, učestvovanje u projektima studije slučaja, te posjete grupaciji a sve u cilju sticanja praktičnih znanja i iskustava.

– Potpisivanje sporazuma s ASA Prevent grupacijom, jednim od najvećih poslovnih sistema u BiH, za nas predstavlja nove mogućnosti za uspostavljanje i širenje saradnje s realnim sektorom u cilju praktične edukacije studenata. Fakultet će svojim studentima osigurati mjesto za sticanje teoretskog znanja, a ASA Prevent grupacija, mogućnost za prenošenje novih praktičnih spoznaja i izazova u poslovanju akademske zajednice“ – istakao je dekan Ekonomskog fakulteta, prof. dr Kemal Kozarić, nakon današnjeg susreta s generalnim direktorom ASA Holdinga Eldinom Hadžiselimovićem.

ASA Prevent grupacija, ovim sporazumom je, kako je istakao Hadžiselimović, još jednom je potvrdila opredjeljenost za podršku mladima i obrazovanju, a jedan od načina za to je upravo saradnja s prestižnim visokoškolskim ustanovama kakav je Ekonomski fakultet u Sarajevu.

– Zajedničkim radom postižemo sinergetske efekte: primjene teorijskih znanja u praksi i praktičnih znanja u empirijskim istraživanjima i edukaciji. Dodatno, priključivanjem Poslovnom savjetu nastojat ćemo doprinijeti osnaživanju poslovne zajednice naše države – istaknuo je Hadžiselimović.

Fena / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE