Naslovnica Lokalne Teme Pozitivno Visoko Ensar Dervišb...

Ensar Dervišbegović izdvaja pet frizura koje biste trebali isprobati ove jeseni

2080
PODIJELI

Posljednjih 15-tak godina frizerska industrija je doživjela procvat, a za taj uspjeh su zaduženi konzumenti koji su počeli da posvećuju sve više pažnje izgledu, zdravlju i poruci koju će poslati njihova kosa. Zahvaljujući popularizaciji Instagrama i Pinteresta postali smo updatirani svaki tren promjenama i novitetima koji se dešavaju u modi, dizajnu, a samim tim i trendovima vezanim za make up i frizure. Ono što nikada neće izaći iz mode je dobar stil, individualizam i zdrava kosa.Tako da ću vam ja dati prijedlog za top 5 frizura ove jeseni/zime.

MARKETING

Naravno, neću se voditi time da li je to komercijalno ili ne…, samo ću vam sažeto reći šta su tendencije vezane za kosu, ali i dalje ću cijeniti vaš individualizam ako ne prihvatite ono što frizerska industrija kaže.

Popularna terminologija u frizerskom salonu (ombre, sombre, balayage) dobiva još jedan termin, a to je HYGGE…

Prošlogodišnji trend vezan za koloraciju kose nazvan po danskoj rijeci hygge (lifestyle koncept života/toplo, ugodno, mirišljavo, relaksirano) već od kraja 2016. godine vlada ulicama i Instagram blogerkama. Sve više klijentica dolaze sa željom da koketiraju sa toplim tonovima (zlatne, tople plave, bogate bakrene, karamel) što upravo hygge kosa i nalaže. Doživjet će svoj procvat u 2018. godini.

Također, od floroscentne pink, žute, electric plave, zelene neće se trebati odvojiti ljubitelji grunge stila koji će moći uživati u eksperimentisanju sa ACID bojama.

Kada je glumica Louise Brooks 1920/tih prva popularizirala bob frizuru, a 43 godine poslije 15.oktobra 1963. godine na naslovnici Vogue magazina pojavila se glumica Nancy Kwan sa frizurom koju joj je ošišao legendarni Vidal Sasoon, bob frizura je dobila status bezvremenske pobjednice. Ono što nam donosi 2018. je produžetak trenda iz 2017. godine, a to je dužina kose do ramena – lob. Ove sezone ona je lagano prelomljena sa razdjeljkom sa strane i razbarušenim vrhovima.

Također, na ovogodišnjem njujorškom tjednu mode na revijama Alexander Wanga i Lanvina mogla se primijetiti dominacija The Bowl šišanja (zdjela), što će podcrtati da su 90/te itekako još prisutne u kosi.

Zalizani masculin mokri izgled kose (sleek wet look), bilo da je duga ili kratka kosa, također će biti prisutan te neizbježne pletenice koje uzimaju primat visokom repu.

Ono što će obradovati sve ljubiteljice kratke kose je da Moschino i njihov kreativni direktor Jeremy Scott smatraju da prava Moschino djevojka mora imati pixie kratku frizuru. Vjerujemo mu.

Za MODAMO.info piše: Ensar Dervišbegović / Ensar Hair with Character

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.