SvijetBliski istokErdogan ocijenio američki napad u Siriji kao pozitivan, ali nedovoljan

Erdogan ocijenio američki napad u Siriji kao pozitivan, ali nedovoljan

Obraćajući se na političkom mitingu u južnoj pokranjini Hatay, koja se graniči sa Sirijom, Erdogan je izjavio da su SAD nedavno pokrenule pozitivne inicijative u Siriji i da Turska podržava sve napore da se obezbijedi sigurnost sirijskog naroda.

Komentirajući američki napad na vojnu bazu Shayrat, Erdogan je izjavio da “ocjenjuju svaku konkretnu mjeru protiv ratnih zločina Asadovog režima korištenjem hemijskog i konvencionalnog oružja kao pozitivnu”.

“Ja, međutim, ne smatram da je to dovoljno”, kazao je Erdogan i ponovio je turski poziv za uspostavu “zone bez terorista”.

“Proglasimo sigurnu zonu u sjevernoj Siriji na turskoj granici, koja može biti površine četiri do pet hiljada kvadratnih kilometara, izgradimo kuće u njoj i nastanimo tu sirijske građane”, izjavio je turski čelnik, prenosi AP.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE