SvijetEvropaErdogan: Odnosi između SAD-a i Turske su "izvanredni"

Erdogan: Odnosi između SAD-a i Turske su “izvanredni”

Obojica čelnika su odnose između njihove dvije zemlje, saveznice u NATO-u, nazvali jakim.

– Mi imamo odlične odnose i učinit ćemo ih još i boljim – kazao je Trump na zajedničkoj konferenciji za medije.

Erdogan je rekao da će njegova posjeta “označiti historijsku prekretnicu” i pohvalio je “izvanredne odnose” između ove dvije zemlje.

Ovo je bio posebno pozitivan ton s obzirom na tenzije zbog odluke Washingtona da naoruža paramilitarnu skupinu sirijskih Kurda – YPG, koju Ankara smatra dijelom ilegalne Radničke partije Kurdistana (PKK).

– U budućnosti našeg regiona nema mjesta za terorističke organizacije – kazao je Erdogan, dodajući da aktivnosti YPG-a i njene političke podružnice u toj regiji, PYD, “nikada neće biti prihvaćene”.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE