SvijetBliski istokErdogan ponovo na čelu AK Partije: U služenju narodu nema umora, to...

Erdogan ponovo na čelu AK Partije: U služenju narodu nema umora, to je čast

Kao jedini kandidat na Kongresu održanom u Ankari, Erdogan je na poziciju predsjednika stranke izabran glasovima 1.414 delegata.

U obraćanju prisutnima Erdogan je istakao kako je današnji kongres i njegov povratak na čelo stranke novi početak za stranku, narod i za državu Tursku na putu razvoja i prosperiteta.

Predsjednik Turske i povratnik na poziciju predsjednika AK Partije najavio je da će u narednim mjesecima biti znatno intenzivirane aktivnosti u borbi protiv terorizma, kao i jačanje ekonomije, prava i sloboda u Turskoj.

Najavio je da će do kraja godine biti izvršene reforme unutar stranke, te razmotreni novi potezi Vlade Turske.

“Na zadatku služenja narodu nema umora, služiti narodu je čast koja nam je pripala“, poručio je Erdogan.

Nakon što ju je osnovao 2001. godine, Erdogan je sa čela stranke odstupio 27. augusta 2014. godine kada je na prvim predsjedničkim izborima izabran za predsjednika Turske.

Povratak Erdogana na čelo stranke nakon 998 dana omogućio je referendum na kojem su 16. aprila turski birači odobrili provedbu ustavne reforme koja predviđa uvođenje predsjedničkog sistema i omogućava predsjedniku države i aktivno članstvo u političkoj stranci.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE