SvijetEvropaErdogan: Rast od 5 posto u Turskoj nekima je pokvario sve planove

Erdogan: Rast od 5 posto u Turskoj nekima je pokvario sve planove

“Izdali su nalog za hapšenje 12 mojih tjelohranitelja. Kakav je to zakona? Ako me moji tjelohranitelji ne mogu štititi, zašto ih onda uopšte i dovodim u SAD sa sobom?”, rekao je turski predsjednik.

Opisao je u kratkim crtama šta se desilo tog dana ispred ambasade.

“Pripadnici i simpatizeri PKK-a i FETO-a su se udružili i održavali proteste protiv mene, udaljeni svega 40-50 metara od nas. Američka policija ništa nije uradila. Možete li zamisliti kakav bi bio njihov stav da se nešto slično dogodilo u Turskoj? Nisu ništa uradili, a jučer su tamo priveli naša dva građanina, državljanina, koju su im se tada usprotivili. Je li moguće tako nešto?”, kazao je Erdogan.

Istakao da je Turska ostvarila značajan ekonomski rast nakon što je, kako je rekao, uklonjena” tajna opsada nametnuta turskoj ekonomiji”.

“Imamo pokazatelje o uklanjaju tajne opsade nametnute ekonomiji naše zemlje. Posljednji primjer toga je rast koji smo ostvarili”, poručio je Erdogan, dodajući da je rast Turske nekima, kako je rekao, “pokvarila planove”.

“Rast od 5 posto u prvom kvartalu nekima je pokvario sve planove… Turska će i dalje nastaviti s rastom. Dok su neki mislili da su se zatvorila vrata Turskoj, nama su se mnoga vrata otvorila”, istakao je Erdogan.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE