SportNogometEstonija deklasirala Hrvatsku, Belgija remizirala s Rusijom

Estonija deklasirala Hrvatsku, Belgija remizirala s Rusijom

Prijateljske utakmice su odigrale i dvije selekcije koje su nam protivnici u kvalifiakcijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Belgija jje remizirala sa Rusijom (3:3), dok je Estonija napravila veliko iznenađenje savladavši Hrvatsku. Rusija je protiv Belgije povela u trećoj minuti kada je Viktor Vasin pogodio. Roman Neustadter je u 16. minuti oborio Christiana Bentekea i dosuđen je penal, a isti je realizovao Kevin Mirallas za 1:1. Jednu odbijenu loptu u 42. minuti glavom je poslao u mrežu Benteke za 1:2. Nacer Chadli je u 45. minuti sjajno centrirao iz slobodnjaka, a glavom je drugi gol postigao Benteke. Aleksandr Bukharov je u 74. minuti uposlio Alekseya Miranchuka u 74. minuti i pogodio za 2:3, a u sudijskoj nadoknadi Aleksandr Bukharov je pogodio za konačnih 3:3.

Estonija je iznenadila jednu od najboljih selekcija svijeta, Hrvatsku. Siim Luts je već u prvoj minuti postigao pogodak za vodstvo Estonaca. Do kraja poluvremena Duje Čop je imao priliku za Vatrene, a Janar Toomet za Estonce. Pred kraj utakmice Estonija je postigla još dva gola. Prvo je Konstantin Vassiljev pogodio u 82. minuti na asistenciju Lutsa. Samo dvije minute poslije Sergei Zenjov je postigao gol za konačnih 3:0. Nakon toga Ante Ćorić je imao jednu dobru priliku.

(scsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE