BiHEvo kakvo nas vrijeme očekuje tokom jeseni!

Evo kakvo nas vrijeme očekuje tokom jeseni!

Evidentno je da se klima promijenila, svjedoci smo temperaturnih oscilacija i sve učestalijih elementarnih nepogoda, zato je pravo pitanje kakve nas vremenske (ne) prilike očekuju ove jeseni?

Prema dugoročnim prognozama, jesen će biti neuobičajeno topla sa visokim temperaturama, koje će u prosjeku iznositi i do 20 stepeni. Prognoza Sektora za klimatske i biometerološke prognoze u RHMZ-u je da će, po svoj prilici ona će biti topla, sa velikim brojem gotovo ljetnjih dana.

Za jesen se očekuje da će pasti prosječna količina padavina. Tokom novembra se očekuje da će biti više padavina u odnosu na prosjek. Septembar će biti topliji, a srednja maksimalna temperatura vazduha u septembru bit će iznad prosjeka.

Kada je u pitanju oktobar, očekuje se da će preovladavati pretežno toplo vrijeme, e temperatura će iznositi oko 19 stepeni.

Novembarska količina padavina bit će u granicama proseka, dok će srednja maksimalna temperatura biti iznad prosjeka. Kada je u pitanju decembar i januar, očekuje se više padavina, ali i temperature od 6 do 8 stepeni.

visoko.ba/avaz


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE