BiHEvropska komisija: Ne smije biti politizacije državne službe

Evropska komisija: Ne smije biti politizacije državne službe

Na posljednjem održanom sastanku na relaciji EU – BiH zatražena je politička podrška na svim nivoima vlasti da bi se usvojio relevantni i vjerodostojni strateški okvir reforme javne uprave, s jasno navedenim ciljevima.

– Treba osigurati da ni na jednom nivou vlasti promjene propisa o državnoj službi, ukoliko budu potrebne, ne povećaju opasnost od politizacije državne službe. Nadležni organi vlasti se potiču da Evropsku komisiju pravovremeno upoznaju sa svim novim nacrtima zakona i da se uključe u daljnji dijalog s ciljem osiguravanja poštovanja principa javne uprave u ovoj oblasti – kaže se u aktu koji je prije nekoliko dana razmatrala i Federalna vlada.

U ovom aktu se, također, apelira na hitno uspostavljanje radnih grupa u okviru Mehanizma koordinacije za evropske integracije.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE