SportNogometEvropska liga: Lyon izbacio Džekinu Romu, Kolašinac s Schalkeom u četvrtfinalu

Evropska liga: Lyon izbacio Džekinu Romu, Kolašinac s Schalkeom u četvrtfinalu

Rimljani su bili puno bolja ekipa u prvom poluvremenu, ali su Francuzi u 16. minuti došli u vodstvo golom štopera Diakhabyja na asistenciju Valbuene.

Ipak, nisu se fudbaleri Lyona dugo radovali. Samo minut kasnije Strootman pogađa na dodavanje De Rossija i s rezultatom 1:1 otišlo se na odmor.

Roma preokreće rezultat pola sata prije kraja kada je nesretno autogol postigao Tousart. Međutim, nisu uspjeli Rimljani do kraja postići treći gol koji bi im donio prolaz u narednu rundu.

Kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko odigrao je cijelu utakmicu za Romu.

Minimalnom pobjedom (1:0) na Old Traffordu Manchester United plasirao se u četvrtfinale preko ruske ekipe Rostova s ukupnim rezultatom 2:1.

Omjer šuteva 12:1 i posjed lopte u procentima 76:24 najbolje oslikava dominaciju Manchester Uniteda u prvom poluvremenu u kojem Crveni đavoli ipak nisu stigli do gola.

Otpor Rusa bio je slomljen tek u 70. minuti kada je Mata pogodio za United na asistenciju Ibrahimovića.

Schalke je zahvaljujući golu više postignutom u gostima izbacio Borussiju M'Gladbach.

Domaći su poveli u 26. minuti kada je Christensen pogodio na asistenciju Drmića.

U sudijskom vremenu prvog poluvremena Dahoud je udvostručio prednost i već tada mnogi su mislili da je pitanje putnika u četvrtfinale riješeno.

Goretzka je u 54. minuti smanjio rezultat, a Bentaleb je iz penala uspio izjednačiti na 2:2, što je bio i konačni rezultat ovog meča.

Reprezentativac BiH Sead Kolašinac odigrao je cijelu utakmicu za Schalke.

Anderlecht je i u revanšu pobijedio APOEL s identičnim rezultatom 1:0, a strijelac pobjedničkog gola bio je rezervista Acheampong.

Ajax je uspio anulirati prednost Kopenhagena iz prve utakmice i s ukupnim rezultatom 3:2 plasirati se u četvrtfinale. Holanđani su s 2:0 pobijedili gostujuću ekipu, a strijelci su bili Traore i Dolberg iz penala.

Nakon sinošnjih utakmica poznati su svi učesnici četvrtfinala Evropske lige, a to su Ajax, Anderlecht, Manchester United, Lyon, Bešiktaš, Genk, Celta i Schalke.

Visoko.co.ba/Klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE