BiHKulturaFaris Pinjo i 9control u susret ovosedmičnoj live emisiji: "Tonči o nama...

Faris Pinjo i 9control u susret ovosedmičnoj live emisiji: “Tonči o nama brine kao o svojoj djeci!”

Oni već imaju svoju fan grupu. Za njima djevojčice vrište. Mnogi ih smatraju našim One directionom! Ovo su 9Control, momci koji nas iz livea u live sve više iznenađuju!

Ako ima neko, a da ne zna, momci iz benda 9Control su: Dušan Šarenac, Lazar Ćirković, Branimir Stamenić i Faris Pinjo. Da, to su oni momci koji kada izađu na scenu X Factora vrisci i uzdasi djevojaka i djevojčica ne prestaju. Mi smo sa njima pričali o njihovom pogledu na X Factor, mentoru Tončiju Huljiću i planovima za budućnost…

Dobili ste odlične kometare za posljednji nastup. Kako vi na njega gledate?

– Drugi live je bio fantastičan. Prezadovoljni smo cjelokupnim nastupom, komentarima žirija i podrškom publike koja je iz nedjelje u nedjelju sve brojnija.

Ako uporedite prvi i drugi live, kada je bilo teže?

– Prvi live je bio težak, zbog toga što je prvi. Međutim, u drugom smo imali više treme, jer je situacija bila drugačija, bile su veće šanse za ispadanje. Sada svake nedjelje ispadaju po dva kandidata. Naravno, mi dajemo sve od sebe da se ne nađemo čak ni u pjesmi spasa.

Kakav imate odnos sa Tončijem?

– Pre prvog live smo imali jedan sentimentalan moment sa našim mentorom kada nam je pokazao da mu je stalo do njegove, kako on to kaže, djece. Savjetuje nas zaista, kao da smo njegova djeca. Tako da se svakim sljedećim nastupom trudimo da mu se zahvalimo na podršci.

Kako vam se čine komentari žirija?

– Žiri je u svakom slučaju profesionalan i drago nam je što su strogi, jer samo tako mozemo da znamo da li nešto dobro ili loše radimo. Hvala im!

9controlKakav je osjećaj kada proglašavaju ko ide u sledeću live emisiju?

– Najgori osjećaj na svetu. Niko se ne osjeća sigurno. Pa čak i kada prođemo, sreću sputava to što znamo da će nas naputiti neko od naših dragih prijatelja.

Da li postoji neko zbog koga vam je posebno žao što je ispao?

– Žao nam je posebno zbog Anđelina, jer smo sa njima bili u odličnim odnosima. Nikola je bio taj koji je sa svima nesebično dijelio svoje znanje i iskustvo i pokazao nam šta znači biti dobar čovjek. Također je tu i naša porodica Infinitas, koje jedva čekamo opet da vidimo i da ponovo uplovimo u fantastičan svijet njihove ljubavi.

Da li ti vam je i u jednom trenutku bilo žao što ste u grupi, a ne solo izvođači?

– Ništa se u životu ne dešava slučajno. Ovo je sigurno, u našim periodima života, trenutno najbolja moguća stvar koja je mogla da nam se desi. Uživamo zajedno!!!

Kako bi opisali dosadašnji tok takmičenja X Factor?

– Mnogo čekanja, rada i malo spavanja. Bez obzira na to, sve radimo sa užitkom jer je ovo najveći show na svijetu i čast nam je što smo dio njega.

Šta očekujete u nastavku?

– Očekujemo još veću podršku publike i još manje slobodnog vremena!!! Ako uspijemo da prebrodimo sve to, uspjeh je zagarantovan.

Da li vam djevojčice prilaze na ulici, kakav je osjećaj?

– Prilaze i uživamo u svemu tome. Da ne bude zabune prilazile su nam i prije X Factora (smeh).

Da li se osjećate kao da ste postali poznati?

– Još uvijek ne toliko… Naša imena i lica malo više prepoznaju nego inače. Toliko za sada 🙂

Da li već razmišljate “Šta poslije X Facora”?

– Ne idemo predaleko. Razmišljamo od livea do livea. Za sada možemo da vam obećamo još jedan sjajan nastup. Planovi za budućnost postoje, ali neka za sada ostanu naša mala tajna.

Da li mislite da može grupa ostati popularna i poslije X Factora?

– Da bi došlo do popularnosti, potrebno je da se poklopi mnogo kockica… To je i odnos sa novinarima, sa publikom, ali je bitan dio i naš zajednički rad i zalaganje. Mi smo na dobrom putu da sklopimo te kockice u pravi položaj. Za sada stvari tako stoje…


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE