Lokalne TemeFaruk Gačan potpisao na tri godine za slovenački NK Domžale

Faruk Gačan potpisao na tri godine za slovenački NK Domžale

NK Domžale nastavlja formiranje ekipe za narednu sezonu. Faruk Gačan 23-godišnji odbrambeni nogometaš iz Bosne i Hercegovine koji je svoje prve nogometne korake počeo u visočkoj Bosni stavio je svoj potpis ponovo na vjernost žutoj boji naredne tri godine.

194 centimatra visok odbrambeni igrač posljednje tri sezone igrao za Mladost Doboj-Kakanj, koja je imala jednu od najboljih sezona u povijesti kluba. Prvenstvo su završili na osmom mjestu, a u borbi za opstanak bili su drugi. Klub iz Doboja je iznenadila posebno u kupu, jer su došli do polufinala. Prepreku zvanu FK Sarajevo nisu mogli preći. Gačan je u Premijer ligi na 22 utakmice prikupio 1459 minuta i postigao jedan gol iz tri utakmice, a igrao je i u Kupu.

”Nakon što je klub napustio Rok Elsner mi smo na poziciji centralnog braniča morali pronaći dodatno rješenje. Faruk je igrač koji ispunjava sve zahtjeve koje ima naše stručno vodstvo, posebno je važan igrač za našu ekipu kada su u pitanju zračni dvoboji, koji su nam često uzrokovali probleme. U Bosni je dokazano nogometno ime, naravno da će potrajati neko vrijeme da se prilagodi našem sustavu rada i igre u slovenskom natjecanju, koji je specifičan – izjavio je za klupski portal sportski direktor Matej Orazem.

Gačan je prije potpisivanja ugovora već nastupao, a također je igrao prethodne dvije pripremne utakmice.

Tekst: Grega Krmavnar / Foto: Lado Vavpetič / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE