SportDržavni TimFaruk Vražalić o nedolasku na okupljanje: Ne želim da reprezentacija ispašta

Faruk Vražalić o nedolasku na okupljanje: Ne želim da reprezentacija ispašta

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okuplja se naredne sedmice uoči početka kvalifikacija za SP u Francuskoj.

Kako smo već pisali dolazak na okupljanje otkazali su Nebojša Grahovac i Faruk Vražalić, a desno krilo Fucshe Berlina za Oslobođenje govorio je o razlozima nedolaska na okupljanje.

– Ova odluka je lične prirode i nije upućena ni prema kome. Ovo je čisto moje razmišljanje. Ja sam čovjek kojem reprezentacija znači mnogo u životu i od kadetske selekcije nosim dres moje jedine domovine. Međutim, posljednje četiri godine stalno mijenjam klub i nikako da dostignem vrhunsku formu i ne želim da reprezentacija ispašta. Želim da se ustalim u ekipi, gdje sada imam problema sa minutažom, nakon nekoliko povreda i sigurno želim da prije svega sebi pomognem i zaigram na željenom nivou – kaže Vražalić, dodavši da se ne radi o oproštaju od reprezentacije, već samo o jednom propuštenom okupljanju u želji da se što prije vrati u pravu formu da bi mogao pomoći reprezentaciji.

– Državni tim neće ništa izgubiti, jer na poziciji desnog krila igra Muhamed Zulfić, koji sjajno nastupa u svom Dinamu i igra također na dva fronta, tako da će sigurno na pravi način odigrati mečeve protiv Slovačke i Bjelorusije. Moram još istaći da ovo nije novina, već da sam selektora o mojoj odluci obavijestio čim je objavljen spisak – riječi su Vražalića.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE