Naslovnica BiH Politika Fazlić: Cijel...

Fazlić: Cijela država, poljoprivreda i svi građani dovedeni su u tešku situaciju

Predsjedavajući Kluba poslanika SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Amir Fazlić je, nakon što nije prihvaćeno razmatranje izmjena Zakona o akcizama po hitnom postupku, izjavio da je to bio još jedan pokušaj da se usvoji set zakona koji bi osigurao pokretanje infrastrukturnih projekata u BiH, prije svega autoputa, koridora.

28
PODIJELI

“Svi znamo šta znači pokretanje ovako velikih kapitalnih objekata za BiH. Tome je prethodila rasprava o zaključcima koji su trebali, prije svega, da obezbjede jednu sigurnost poljoprivrednim proizvođačima, sigurnost građanima da do povećanja cijena goriva ne treba da dođe”, kazao je Fazlić.

Dodao je da su u SDA mišljenja da povećanje cijena goriva ne treba da snose samo građani, nego da se i u smislu korekcije cijena od strane distributera nešto koriguje.

“Zašto i oni ne bi snosili te troškove, a ne sve da ide na teret građana. Nažalost, jedan populizam, jedna politika koja ide da se dodvorimo građanima, a ne sagledava realno stanje je dovela do ove situacije”, smatra Fazlić.

Upozorava da su na ovaj način cijela država, poljoprivreda i svi građani dovedeni u tešku situaciju.

“Mislim da je veća šteta što danas ovo nismo usvojili. Da li ćemo imati vremena, da li će MMF dati još dodatni rok, to je pred nama”, navodi Fazlić.

vijesti.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.