BiHPolitikaFazlić: Cijela država, poljoprivreda i svi građani dovedeni su u tešku situaciju

Fazlić: Cijela država, poljoprivreda i svi građani dovedeni su u tešku situaciju

“Svi znamo šta znači pokretanje ovako velikih kapitalnih objekata za BiH. Tome je prethodila rasprava o zaključcima koji su trebali, prije svega, da obezbjede jednu sigurnost poljoprivrednim proizvođačima, sigurnost građanima da do povećanja cijena goriva ne treba da dođe”, kazao je Fazlić.

Dodao je da su u SDA mišljenja da povećanje cijena goriva ne treba da snose samo građani, nego da se i u smislu korekcije cijena od strane distributera nešto koriguje.

“Zašto i oni ne bi snosili te troškove, a ne sve da ide na teret građana. Nažalost, jedan populizam, jedna politika koja ide da se dodvorimo građanima, a ne sagledava realno stanje je dovela do ove situacije”, smatra Fazlić.

Upozorava da su na ovaj način cijela država, poljoprivreda i svi građani dovedeni u tešku situaciju.

“Mislim da je veća šteta što danas ovo nismo usvojili. Da li ćemo imati vremena, da li će MMF dati još dodatni rok, to je pred nama”, navodi Fazlić.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE