Lokalne TemeSportFC FASTAV Zlin zvanično zaželio dobrodošlicu Adnanu Džafiću

FC FASTAV Zlin zvanično zaželio dobrodošlicu Adnanu Džafiću

Na klupskoj web stranici  FC FASTAV Zlin danas je zvanično zaželjena dobrodošlica ljetnom pojačanju Adnanu Džafiću.

Evo kako ovogodišnji učesnik grupne faze Liga Europe piše o ovom Visočaninu.

Dvadesetsedmogodišnji vezni igrač MAS Taborskog je bio trenutno najtraženiji igrač. Nakon pet sezona provedenih u Drugoj Češkoj ligi Zlin je prva ekipa za koju će nastupati u najjačem rangu takmičenja.

„Ovo je za mene novi izazov i jako sam motiviran. Želim pokazati da je ono što znam dovoljno važno za moj novi klub. Sa Zlinom želim gledati  samo prema naprijed – rekao je nakon prelaska u noni klub Adnan Džafić, koji je odlučivao između nekoliko ponuda.

„Izabrao sam Zlín uglavnom zbog korektnih pregovora koji su prethodili. Nakon prvog poziva gospodina Grygera odmah sam znao šta želim. Radujem se Europa ligi. To je ogroman skok za mene, zbog takvih stvari uostalom i igramo nogomet. Ako se izborim za mjesto u ekipi, to će biti ostvarenje sna za mene – kaže talentirani veznjak, koji se u Zlínu  susreo i s nekim bivšim suigračima.

„Nekoliko momaka znam, jer dobre odnose, nakon što smo igrali zajedno. Najbliža mi je Ibra Traore, koji je bio sa mnom u Taboru i skoro svaki dan idemo na kafu – kaže s osmijehom ovaj Bosanac.

Adnan Džafić došao je u Češku u sezoni 2009/10. Nakon tri godine u Časlavu prešao je u MAS Taborsko, gdje je igrao posljednjih pet sezona. Igrajući u Drugoj ligi postigao je  ukupno 31 gol.

www.fcfastavzlin.cz / Visoko.co.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE