SportOstali sportoviFederer deklasirao Berdycha i do finala Wimbledona stigao bez izgubljenog seta

Federer deklasirao Berdycha i do finala Wimbledona stigao bez izgubljenog seta

Godine nisu problem. Roger Federer u svojoj 35. godini dolazi do finala Wimbledona bez izgubljenog seta. U polufinalu je deklasiran Tomaš Berdych rezultatom 3:0 u setovima.
Legendarni Federer je trenutno peti teniser svijeta i upisao je 19. pobjedu protiv Berdycha koji je na 15. mjestu ATP rang-liste. Čeh je do sada skupio šest pobjeda protiv Federera, a u posljednjih osam mečeva računajući i ovaj svaki put je slavio Federer.

Fenomenalni Švicarac će u nedjelju igrati protiv Marina Čilića za svoju osmu titulu Wimbledona čime bi postao najstariji osvajač ovog takmičenja u Open eri, kao i rekorder ovog elitnog takmičenja.

Osim toga, Federer traga i za svojom 19. Grand Slam titulom, a ovo finale je njegovo 11. na Wimbledonu. Majstor ostaje majstor.

Pobjedom protiv Raonića u polufinalu upisao je svoj 100. meč na Wimbledonu i sada ga od nove krune dijeli samo Marin Čilić.

Berdych je uspio doći do dva tie-breaka u prva dva seta, ali jednostavno nije mogao protiv velikog Rogera koji je tako elegantno stigao do još jedne velike pobjede. I po ko zna koji put pokazao svoju veličinu.

U prvom setu bilo je 7:4 u tie-breaku, kao i u drugom, dok je treći set završen rezultatom 6:4 za Federera, igrača koji je u svojoj 35. godini do finala Wimbledona, ponavljamo, stigao bez izgubljenog seta.

Federer je do ovog finala rušio redom Dolgopolova (1:0, predaja), Lajovića (3:0), Zvereva (3:0), Dimitrova (3:0), Raonića (3:0) i Berdycha (3:0).

 

 

 

Visoko.co.ba/Klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE