SportFederer savladao Čilića i osvojio rekordnu 8. titulu Wimbledona

Federer savladao Čilića i osvojio rekordnu 8. titulu Wimbledona

Prikaži sliku na Twitteru
Oba tenisera meč su otvorila s dobrim servisima iako je se mogla primijetiti nervoza i kod Hrvata i kod Švicarca.

Čilić je puno sigurnije igrao na servisu u drugom gemu, a potom imao i jednu šansu za break na servis Švicarca. Ipak, zaredao je s tri promašaja pa je Federer izjednačio.

Švicarac je potom izborio tri vezane break šanse. Iako je Čilić spasio dvije dobrim servisom, kod treće nije bilo spasa pa je Švicarac prvi stigao do prednosti.

Smanjio je Marin zaostatak u sljedećem gemu, ali je Federer bio uvjerljiv i na kraju osvojio 17. zaredom set na ovogodišnjem Wimbledonu.

Nastavio je Federer kontrolirati meč i u drugom setu. Na početku je osvojio svoj servis, a onda je iskoristio promašaje Čilića i stekao prednost u drugom setu od 2:0.

Ubrzo je povećao vodstvo, a Marin je imao određenih zdravstvenih problema pa je do njega došla i liječnička ekipa.

Marin potom dobija gem na svoj servis i smanjuje zaostatak, ali Švicarac je nastavio sa sjajnom igrom i na kraju osvojio drugi set s uvjerljivih 6:1.

Prikaži sliku na Twitteru

Marin je dobro otvorio treći set, sigurno osvojio svoj servis gem, a onda je Federer izjednačio. Zaigrao je Čilić znatno bolje u nastavku, ali Federer jednostavno nije dopuštao iznenađenje na svom servisu.

Kod rezultata 3:3 Federer je oduzeo ključni servis Čiliću, koji je nastavio s velikim promašajima.

Neuništivi Švicarac do kraja nije imao problema i tako je dominantno osvojio ovogodišnji Wimbledon.

visoko.ba/klix

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE