SportOstali sportoviFederer: Sjajan je osjećaj osvojiti trofej na Wimbledonu, Čilić treba biti ponosan...

Federer: Sjajan je osjećaj osvojiti trofej na Wimbledonu, Čilić treba biti ponosan na sebe

Sjajni Švicarac Roger Federer je bez puno problema u finalu Wimbledona savladao hrvatskog tenisera Marina Čilića rezultatom 3:0 i tako po rekordni osmi put osvojio treći Grand Slam u sezoni.
“Sjajan je osjećaj osvojiti ovaj trofej. Toliko sam se borio, ali se sada osjećam odlično kada držim trofej u svojim rukama. Nisam bio siguran da ću biti opet u finalu. Gubio sam od Đokovića zadnjih godina, ali uvijek je postojala nada da mogu opet osvojiti Wimbledon. I dalje ću nastaviti da vjerujem kako opet mogu osvojiti ovaj Grand Slam”, rekao je Federer.

Švicarac je istakao da za njega centralni teren na Wimbledonu ima posebno značenje.

“Ovaj teren su obilježile brojne legende ovog sporta. Tako da je specijalan osjećaj igrati na njemu. Svima je san igrati ovdje i nadam se ovo nije bio moj posljednji meč ovdje te da ću doći naredne godine da ovdje odbranim titulu”, poručio je Federer.

Najbolji teniser svijeta svih vremena dotakao se i svog današnjeg protivnika.

“Marin je isto heroj i čestitam mu na izvanrednom turniru. Treba biti ponosan na sebe i nadam se da će ovako dobro igrati i u nastavku karijere”, rekao je Federer.

 

 

Visoko.co.ba/Klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE