ZanimljivostiFejsbuk otkrio međunarodnu prevaru

Fejsbuk otkrio međunarodnu prevaru

Društvena mreža Fejsbuk saopštila je da je otkrila međunarodnu operaciju tokom koje su prevaranti ostavljali “lažne komentare” i “sviđanja” (lajkova) drugim korisnicima da bi ih kasnije preplavili “nepoželjnim porukama”.

Takvi nalozi koje su koristili prevaranti, otkriveni su u Bangladešu, Indoneziji i Saudijskoj Arabiji, naveo je Fejsbuk i dodao da su službe za bezbjednost informacija te društvene mreže koordinasano radile u neutralisanju te operacije.

” Naš sistem je u stanju da u velikoj mjeri identifikuje nezakonite aktivnosti, kao što je veliki broj neidentifikovanih sviđanja (lajkova)”, izjavila je predstavnica programa tehničke zaštite Fejsbuka Šabnam Šaik.

Šaik je podsjetila da je  Fejsbuk otkrio 30.000 lažnih profila povezanih sa Francuskom uoči predsjedničkih izbora u toj zemlji, u sklopu borbe protiv širenja lažnih informacija širom svijeta.

byka.com/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE