Naslovnica Preporuka Film “L...

Film “Ljepotica i zvijer” tokom prvog vikenda prikazivanja zaradio 170 miliona dolara

Disney je još jednom dokazao da publika na ekranu itekako želi vidjeti dobre animirane klasike kao što je film "Ljepotica i zvijer" koji je oborio rekord tokom prvog vikenda prikazivanja i to s procijenjenom zaradom od 170 miliona dolara.

95
PODIJELI

 Mnogi su se zapitali koliko će od ovog filma pripasti glavnoj glumici Emmi Watson. U njenom ugovoru također stoji da, ako film opustoši blagajne Emmin honorar će biti uvećan na 15 miliona dolara.

Ukoliko se uporedi, to je isti honorar koji je Angelina Jolie dobila za glavnu ulogu u filmu “Maleficent”, što je za mladu Emmu sjajan rezultat.

Podsjećanja radi, “The Jungle Book” zaradio je blizu milijardu dolara u svijetu prošle godine, a film “Batman v Superman: Dawn of Justice”, prošle godine je zaradio 166 miliona dolara.

“Ljepotica i zvijer”, u kojem osim Emme Watson igra i Dan Stevens, imao je u najveću zaradu 170 miliona dolara. To je najviše tokom nekog prvog vikenda prikazivanja.

Očekuje se da će film premašiti sve moguće zarade i očekivanja.

Film je gotovo isti kao klasik iz 1991. godine, odnosno Disneyev animirani film, koji je osvojio Oscara za najbolju originalnu muziku i najbolju originalnu pjesmu.

klix.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.