BiHPolitikaFinska podržava prijem BiH u evropsku porodicu

Finska podržava prijem BiH u evropsku porodicu

Jačanje bilateralnih, a u okviru njih i parlamentarnih odnosa bila je osnovna tema razgovora u kojima je naglašeno da dvije prijateljske zemlje trebaju uložiti dodatne napore da se veze intenziviraju. Razgovarajući o odnosima dviju zemalja, sagovornici su istaknuli da se ta saradnja treba proširiti i na ekonomsku, kulturnu i sve druge oblasti.

Džaferović je upoznao gosta i s aktualnim stanjem i značajnim napretkom napravljenim u procesu evropskih integracija. S tim u vezi ambasador Rajakangas naglasio je da njegova zemlja podržava prijem BiH i zemalja zapadnog Balkana u evropsku porodicu, te dodao da Finska želi i može pomoći kroz implementaciju projekata u različitim oblastima s ciljem ubrzanja evropskog puta Bosne i Hercegovine.

Džaferović zahvalio se ambasadoru Finske za podršku koju je te zemlja pružila Bosni i Hercegovini, naročito za pruženu pomoć nakon poplava koje su zadesile našu zemlju.

Sveukupnim odnosima Bosne i Hercegovine i Finske svakako će doprinijeti i susreti zvaničnika na najvišem nivou, kazao je predsjedavajući Predstavničkog doma Šefik Džaferović, koji je uputio poziv predsjednici finskog parlamenta da posjeti Bosnu i Hercegovinu, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE