Lokalne TemeFirma Suša Commerce bi zvanično u posjed kupljenog dijela KTK u Prijekom...

Firma Suša Commerce bi zvanično u posjed kupljenog dijela KTK u Prijekom trebalo da uđe danas (FOTO)

Prošle godine 28.decembra u izvršnom sudskom postupku Osman Suša (Suša Commerc) kupio dio KTK Visoko u Prijekom, a vrijednost prodaje je bila oko 3,1 milion KM. Prodaja je bila pokrenuta ranije od strane Konzuma. Tada su iz KTK Visoko najavljivali žalbu jer navodno postoje neki dijelovi ovog kompleksa koji su nacionalizirani i predmetom su restitucije.

Osman Suša je ponudio cifru koja se tražila i imao je rok od 30 dana za uplatu. Ranije je vještak procijenio objekat na 9,3 miliona KM, a po zakonu trećina je dovoljna da bi se objekat i prodao.

Prodati objekat sačinjavaju sve proizvodne jedinice od kapije u Prijekom i to: Sitna koža, Obućara, par magacina, pomoćni pogon sa pripadajućim zemljištem.

Kako saznaje Visoko.co.ba za sada nema najave da bi moglo doći do odgode ulaska u kupljeni posjed, a zbog tužbe porodice Čabaravdić. Na sastanku koji je održan jučer između predstavnika Suša Commerce i KTK Visoko načelno je dogovoreno da ide sve po podgovoru od ranije. KTK u narednim danima treba da dislocira stvari i robu. Upravna zgrada i prateće prostorije bi još neko vrijeme ostale u funkciji rada KTK zbog složenosti dislokacije uz prethodno potpisani ugovor.

Ukoliko u međuvremenu pristigne neki akt iz Suda, a vezano za tužbu porodice Čabaravdić moglo bi doći do odgode ulaska u posjed, ali za sada jedini pravni dokument koji postoji jeste Rješenje Suda o uvođenju u posjed firme Suša Commerce.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE