Naslovnica Sport Ostali sportovi FIVB Svjetsko...

FIVB Svjetsko prvenstvo u odbojci na pjesku počinje 28. jula

47
PODIJELI

FIVB Svjetsko prvenstvo u odbojci na pjesku održat će se na Dunavskom ostrvu u Beču od 28. jula do 6. augusta 2017. godine.
Pripreme su već u toku, tako da se radi na postavljanju privremenog stadiona, koji će moći da primi 10 hiljada gledalaca. Najbolji timovi svijeta borit će se za rekordni nagradni fond od milion dolara, saopćeno je iz EUROCOMM PR-a.

“Dunavsko ostrvo, kao omiljeno mjesto Bečlija za sport, rekreaciju i odmor, predstavlja dostojno mjesto za održavanje svjetskog prvenstva u odbojci na pjesku”, izjavila je Ulli Sima, članica gradske vlade zadužena za životnu sredinu.

Posjetioce očekuje i mnogo drugih atrakcija koje će biti organizovane na Dunavskom ostrvu u toku prvenstva. Na površini od 65.000 kvadratnih metara bit će postavljeni “Bossaball”, zid za planinarenje, teren za vožnju električnih bicikala i električnih motora, “Zip line” i mnoge druge atrakcije.

Kao grad koji vodi računa o životnoj sredini, pronađeno je održivo rješenje za pjesak koji je dopremljen za potrebe prvenstva. On će se upotrebiti za uređenje novog terena za odbojku na pjesku na Dunavskom ostrvu.

 

 

 

Visoko.co.ba/Klix.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.