ZDKSportFK Rudar iz Kaknja remizirao u Lukavcu

FK Rudar iz Kaknja remizirao u Lukavcu

Izgleda da je šok terapija promjenom trenera donijela očekivani pomak u igri i rezultatima Rudara. Nakon teške pobjede u komšijskom derbiju, igrači Rudara uspjeli su osvojeti jedan bod na gostovanju u Lukavcu i potvrditi izlazak iz rezultatske krize.

Iako su nastupili bez kažnjenih Armina Alagića i Belmina Čehajića, te ozlijeđenog Armina Sarvana, „Zeleno-crni“ su bili dostojan protivnik solidnoj momčadi Radničkog i ostati neporaženi, što je u ovom trenutku uspjeh vrijedan pažnje.

Utakmica je tokom svih 90+4 minute, koliko je sa sudijskom nadoknadom trajala, bila ravnopravna i bez iglednih prilika, posebno u 1. poluvremenu kada nije upućen niti jedan udarac u okvir gola Baščelića i Kemala Hadžića.

Domaći su u finišu pokušali učiniti nešto više, ali nisu opasnije ugrozili golmana Hadžića, dok je Rudar imao dvije prilike, koje nisu realizirali Bajramović i Čizmić.

Iako je utakmica bila dosta korektna, sudija Kenan Bajraktarević izrekao je čak deset javnih opomena, od toga šest igračima Rudara, od kojih su trojici (Gafurović, Prkić, Bajramović, op.a), treći ove sezone i nemaju pravo nastupa u narednoj utakmici sa Braniteljem u Mostaru.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE