SportNogometFK Sarajevo uputio žalbu na suđenje Valjića zbog propusta na meču finala...

FK Sarajevo uputio žalbu na suđenje Valjića zbog propusta na meču finala Kupa BiH

“U 39. minuti gledaoci na stadionu i putem TV prijenosa mogli su vidjeti očit prekršaj igrača gostujućeg tima, Borisa Pandže, nad Mersudinom Ahmetovićem u šesnaestercu Širokog Brijega, a glavni sudija utakmice, Ognjen Valjić nije pokazao na bijelu tačku, iako je defanzivac gostiju na nepropisan način zaustavio Ahmetovića.

Na opšte čuđenje, glavni sudija utakmice je dodijelio žuti karton zbog nepostojećeg simuliranja Ahmetovića, a pored toga što je naš klub ostao uskraćen jedanaesterca, obzirom da se Ahmetović našao u izglednoj šansi za postizanje gola, defanzivac Širokog Brijega nije dobio direktan crveni karton, što ga je sljedovalo da su u ovoj situaciji primjenjena pravila fudbalske igre.

Činjenica je da je ovaj sporni detalj u mnogome uticao na daljni tok igre, obzirom da se desio dok je semafor pokazivao rezultat 0:0 te je sigurno da bi se situacija na terenu odvijala potpuno drugačije da je odluka glavnog sudije bila u skladu sa pravilima igre.

Ostaje žal što se u finalu Kupa Bosne i Hercegovine, utakmice za koju je vladao regionalni interes, dešavanju kršenja pravila igre na eklatantan način i nadamo se da će nadležni organi krovne kuće bh. fudbala uraditi sve potrebne radnje kako bi do kraja prventva, kako u premijerligaškim, tako i Kup utakmicama, što manje govorili o sudijskim odlukama, a što više od dobrim potezima i golovima”, stoji u saopštenju FK Sarajevo.

Visoko.co.ba/Klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE