BiHFondacija 'Mozaik' investirala u šest novih društvenih biznisa mladih

Fondacija ‘Mozaik’ investirala u šest novih društvenih biznisa mladih

Šest mladih ljudih iz različitih krajeva BiH danas su u Sarajevu dobili investicije Fondacije “Mozaik” za pokretanje društvenih biznisa.

“Arqua” iz Sarajeva, “Super žena” iz Zvornika, “Adakta” iz Cazina, “Brains Gather” iz Sarajeva, “Mislilica” iz Zvornika i “Feel The Space” iz Sarajeva društveni su biznisi koji će se uskoro zvanično pojaviti na bh. tržištu. Ovi društveni poduzetnici i poduzetnice su oni mladi koji žele sebi i svojoj zajednici stvoriti bolju sadašnjost i budućnost, raditi ono što vole, zaposliti sebe i druge, te kreirati dobru ekonomiju BiH, saopćeno je iz Fondacije “Mozaik”.

Direktor fondacije “Mozaik” Zoran Puljić istakao je da je to vrh ledenog brijega napora Fondacije u prethodne dvije i u narednih osam godina, da pronađu mlade ljude u svim gradovima i selima u BiH koji imaju potencijala.

– Pružamo priliku svim mladim ljudima koji su dobri i koji žele da naprave nešto od svog života, žele da naprave svoj biznis – kazao je on.

Fondacija za ovogodišnje finaliste “Mozaikovog” Inkubatora investira od 100.000 do 150.000 KM.

Visoko.co.ba/fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE