Lokalne TemePozitivno VisokoFOTO: 150 volontera iz 30 zemalja svijeta otvorilo novu sondu na Bosanskoj...

FOTO: 150 volontera iz 30 zemalja svijeta otvorilo novu sondu na Bosanskoj piramidi Sunca

Skoro 150 volontera iz 30 različitih zemalja svijeta, a najviše njih iz dalekog Vijetnama, volontiralo je danas (petak 18.august 2017) na sjevernoj strani Bosanske piramide Sunca, gdje je otvorena i nova sonda, sonda broj 6 ili Huesa sonda.

Rezultat je to odlične trogodišnje saradnje Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ i Akademije Humane Univerzalne Energije i Spiritualnosti (HUESA). – Danas u Visokom imamo skoro 150 volontera iz skoro 30 različitih zemalja svijeta, a u organizaciji HUESA-e. Ovaj put smo organizovali kamp za mlade ljude, u koji su ipak stigli ljudi svih uzrasta, a jedna od ideja je bila da učesnici budu i volonteri u projektu Fondacije, a da se kasnije i sami vrate u Visoko kao volonteri i pomognu ovaj projekat. 150 volontera je radilo na čišćenju sonde 5, širenju iste, a danas smo otvorili i jednu novu sondu, sondu 6 ili HUESA sondu. Pokušat ćemo i u narednim danima boravka napraviti još sličnih akcija i dolazaka na volontiranje. Što se tiče same saradnje HUESA –e i Fondacije ona traje evo već tri godine, radi se o odličnoj saradnji, koja će sasvim sigurno biti nastavljena i u narednim godinama, a u planu je nastavak i ove vrste saradnje, bazirane na dovođenju velikih grupa volonera iz cijelog svijeta, koji će učestvovati u volonterskim akcijama u Bosanskoj dolini piramida i na taj način biti dijelom historije. – kazao nam je Ilčo Nikolovski, predstavnik svjetske organizacije HUESA.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE