Foto KornerFOTO: Članovi ŠF "Čaja" stigli u Meppel: Holandski domaćini na čelu sa...

FOTO: Članovi ŠF “Čaja” stigli u Meppel: Holandski domaćini na čelu sa Reufom Aždahićem dočekali Visočane

Nakon što su jučer oko 08:00 sati mladi nogometaši iz Visokog, članovi Škole fudbala “Čaja”, otputovali na historijsko putovanja u Holandiju, gdje će učestvovati na velikom internacionalnom nogometnom turniru pod pokroviteljstvom UEFA-e, danas je ova visočka ekspedicija stigla u holandski grad Meppel, svoje konačno odredište. Grad koji će u narednim danima biti domaćin velikog broja mladih nogometaša iz cijelog svijeta dočekao je jutros i visočke nogometaše, predstavnike BiH na ovom turniru, a vrijedni domaćini, na čelu sa Visočaninom Reufom Aždahićem, dočekali su visočku ekspediciju na slatkoj zakuski i restoranu Alcides.

U razgovoru sa Reufom Aždahićem, domaćinom mladih nogometaša iz Visokog i glavnim “krivcem” za organiziranje ovog putovanja, saznali smo kako su oko 12:00 sati članovi ŠF “Čaja” stigli u Meppel. Sva djeca i treneri koji su putovali sa njima su zdravi i spremni za veliko sportsko iskustvo koje je pred njima.

Ovo je, inače, prvi put da jedan tim iz BiH učestvuje na ovako velikom internacionalnom turniru koji organizuje UEFA-a, a da ovo iskustvo bude u potpunosti nezaboravno za mališane iz Visokog, holandski domaćini su se potrudili da pripreme izuzetan program. Već danas, nakon slatke zakuske u restoranu Alcides, mlade Visočane očekuje uzbudljiv dan. Prvo će svi igrači posjetiti glavni teren turnira, na kojem će održati prvi trening, nakon čega odlaze do svog smještaja gdje će se smjestiti u svoje sobe. U 17:15 sati ih očekuje večera u McDonaldsu, a nakon toga u 18:45 sati svi članovi ŠF “Čaja” će prisustvovati utakmici Ajax Cape Town – Meppel. No, ni to neće biti kraj ovog uzbudljivog dana za male nogometaše iz Visokog, te će oni poslije utakmice prisustvovati i velikoj zabavi koju je za njih priredio Reuf Aždahić sa svojim prijateljima.

Tokom ostalih dana visočki nogometaši će vrijedno trenirati, sve do subote ujutro kada ih očekuju prve utakmice na velikom UEFA-inom turniru, gdje se nadamo da će ostvariti što bolji plasman.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE