Lokalne TemePozitivno VisokoFOTO: Dr. Semir Osmanagić u Visokom održao predavanje za preko 600 posjetilaca...

FOTO: Dr. Semir Osmanagić u Visokom održao predavanje za preko 600 posjetilaca iz cijelog svijeta

Kako smo i najavljivali prethodnih dana, danas je u prostorijama Kulturnog centra Altindag održano predavanje dr. Semira Osmanagića, koji je pred preko 600 posjetilaca predavanja govorio o visočkoj dolini piramida i fenomenima svojstvenim za nju. Dio je ovo dugogodišnje saradnje Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” i grupe HUESSA, a koja ima za cilj promoviranje energetskih i drugih vrijednosti doline piramida u Visokom.

predavanje huessa semir osmanagic piramide (18)
Ajdin Ahmetspahić, koordinator vodiča Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”

“HUESSA kao organizacija je jedna od najvećih spiritualnih i duhovnih škola u cijelom svijetu, sa sjedištem u Južnoj Koreji, te već tri-četiri godine dolazi u organizovanu posjetu visočkoj dolini piramida. Ovo je već druga godina u kojoj održavamo konferenciju o visočkim piramidama, gdje prisustvuje preko 600 ljudi iz zaista cijelog svijeta, ali i građani Visokog i prijatelji Fondacije, oni koji su zainteresirani za projekte i rad dr. Semira Osmanagića.” – kazao nam je ovom prilikom Ajdin Ahmetspahić, koordinator vodiča Fondacije ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’, dodavši kako je ovo sjajna prilika za sve goste iz cijelog svijeta, regiona, te Bosne i Hercegovine da saznaju sve novosti iz projekta visočkih piramida. Također, Ahmetspahić se i osvrnuo na vrijednost održavanja ove konferencije u Visokom, kada je riječ o promociji Fondacije, našeg grad i cijele države.

“Svaka promocija Bosanskih piramida je promocija Visokog i Bosne i Hercegovine. S obzirom da znamo kako nam je potreban pozitivan imidž, za razliku od onog kakav smo stekli tokom nesretnih devedesetih godina, te mi ulažemo ogromne resurse u takvu promociju, a sigurno je da projekat piramida u Visokom doprinosi tome.”

Ovu priliku smo iskoristili da razgovaramo sa koordinatorom vodiča Fondacije o sezoni koja je već na izmaku, odnosno, o uspjesima Fondacije u ovoj godini.

“Ono što je dobro jeste da je već sada vrhunac sezone i smanjuje se broj posjeta dnevnih, ali možemo kazati da je sezona prošla uspješno, da se broj turista povećava, te se vijest o visočkim piramidama širi cijelim svijetom. Naši gosti koji su došli jednom vraćaju se i dovode svoje porodice, što znači i perspektivu za turizam u Visokom.” – kazao nam je Ahmetspahić ovom prilikom.

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE