SportNogometFOTO: Ekipa EL-HA Nekretnine osvojila titulu prvog malonogometnog turnira Visočko ljeto 2016

FOTO: Ekipa EL-HA Nekretnine osvojila titulu prvog malonogometnog turnira Visočko ljeto 2016

Na Gradskom stadionu Luke u Visokom sinoć su odigrani i posljednji susreti prvog malonogometnog turnira kojeg je organizovao Nogometni klub Bosna Visoko u sklopu Kulturno-sportske manifestacije Visočko ljeto 2016. Prethodno sjajna tri dana sa mnoštvom dobrih poteza i utakmica na malonogometnom terenu stadiona u Lukama upotpunili su jedan dio ljeta za ljubitelje nogometa u Visokom, dok je četvrti finalni dan turnira utakmicama koje su odigrane opravdao jaku konkurenciju, veliki broj poznatih igrača koji su prijavili svoje ekipe i naravno veliku nagradu.

Posljednji dan turnira, kako je i najavljeno, počeo je polufinalnim susretima, te su tako u prvom polufinalnom susretu snage odmjerile ekipe Ekosirovina i Caffe Sound. Nakon pola sata igre u ovoj utakmici bolji rezultat izvukla je ekipa Ekosirovine, koja je porazila protivnika rezultatom 3:0, plasiravši se tako u veliko finale.

Druga polufinalna utakmica najavljivana je kao finale prije finala, jer su se u ovoj utakmici sastale dvije ponajbolje ekipe na turnir, Bios i EL-HA Nekretnine. Ekipa EL-HA Nekretnine veoma rano je povela rezultatom 3:0, što će se kasnije ispostaviti kao važan faktor za njihovu pobjedu, ali ljubitelji nogometa imali su priliku gledati sjajnu utakmicu sa mnoštvom golova, no na kraju EL-HA Nekretnine odnose pobjedu rezultatom 7:4.

Po završetnu polufinalnih susreta revijalnim susretom su predstavljene omladinske selekcije NK Bosna Visoko, nakon čega se turnir nastavio igranjem utakmice za treće mjesto između Biosa i Caffe Sounda. Ponovo su posjetioci imali priliku gledati zanimljivu utakmicu, u kojoj je Bios bio bolji rezultatom 3:2, zauzevši tako treću poziciju na turniru.

U finalu snage su odmjerili Ekosirovina i EL-HA Nekretnine te su, uprkos sjajnoj borbi igrača Ekosirovine, igrači ekipe EL-HA Nekretnine, među kojima su se nalazili i pojedini malonogometni reprezentativci BiH, uspjeli savladati svog protivnika rezultatom 4:0.

Tim rezultatom igrači ekipe EL-HA Nekretnine okitili su se titulom prvaka prvog malonogometnog turnira Visočko ljeto 2016, dok je ekipa Ekosirovine zauzela sjajno drugo mjesto.

Po završetku finalnih susreta dodijeljene su nagrade i priznanja najboljim ekipama i pojedincima, te su pored ekipa osvajača prve tri pozicije nagrađeni još i Almir Ljeskovica (Ekosirovina), koji je ponio titulu najboljeg golmana turnira, za najboljeg strijelca je proglašen Nermin Jusić (EL-HA Nekretnine), dok je titulu najboljeg igrača turnira dobio Ognjen Erić (Bios).

U nastavku pogledajte kratki fotopresjek sa posljednjeg dana malonogometnog turnira Visočko ljeto 2016.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE